Facebook TheNextShop Maak kennis met de Epson EH-LS300 smart beamer
Inloggen
Beamerbundel
Winkelmandje
S
-

Hulp nodig? Onze AV-specialisten helpen jou graag!

Geopend maandag 13:00-18:00, dinsdag t/m zaterdag 10:00-18:00
030 - 2290080 03 369 43 64

Maak kennis met de Epson EH-LS300 smart beamer

Maak kennis met de Epson EH-LS300 smart beamer
Geplaatst op 28-9-2021 door Rick

De Ultra Short Throw beamer met smart functies wordt steeds populairder en heeft in vele huishoudens al de plaats van de traditionele televisie op het tv meubel ingenomen. Wij krijgen dan ook steeds meer vragen over welke beamers geschikt zijn voor het kijken naar tv-programma's, series of films in een verlichte ruimte. Een goede optie is de Epson EpiqVision EH-LS300. In deze blog geven wij jou een impressie van deze 3LCD smart beamer met een laserdiode en een Ultra Short Throw lens.

Waarom de Epson EpiqVision Ultra EH-LS300 beamer?

  • Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels) voor scherpe en detailrijke beelden
  • De laserdiode met 3.600 ANSI Lumen maakt projecties in onverduisterde ruimtes mogelijk
  • Stream erop los via de geïntegreerde Android TV & ingebouwde Google Chromecast
  • Met de Ultra Short Throw lens projecteer je al 2 meter breed als de beamer op 21 cm afstand van de muur staat!
  • Ervaar een rijk geluid dankzij de ingebouwde 30 Watt (RMS) speakercombinatie van Yamaha
  • Modern en strak design voor integratie in ieder interieur
  • Verkrijgbaar in een zwarte en een witte editie!


Hardware en design

Het is in één blik duidelijk dat de Epson EH-LS300 ontworpen is om in het zicht te staan. De modern ogende, strakke behuizing misstaat niet in het gezichtsveld als je deze op jouw tv meubel plaatst. Epson geeft ook nog eens de keuze tussen een witte en zwarte variant zodat jij de versie kan kiezen die het best past bij jouw interieur. Voor deze blog hebben wij de zwarte LS300 gebruikt die in onze showroom in IJsselstein staat. Je kan deze dus ook zelf een keer komen bekijken!

De Ultra Short Throw lens is, zoals bij vele andere UST beamers, netjes weggewerkt en alleen te zien als je over de beamer gebogen staat. De ingebouwde speakercombinatie is mooi afgedekt met een strakke stoffen kap aan de voorzijde van de projector. De knoppen voor het aan- en uitzetten, samen met de knoppen voor Bluetooth, scherpstellen en volumeregeling, zijn aan de rechter zijkant geplaatst waardoor het gehele vooraanzicht van de beamer rustig en stijlvol overkomt.


De software

De LS300 van Epson is een smart beamer die draait op het bekende Android TV platform. Hierdoor heb jij via de Google Playstore toegang tot duizenden apps vol films, series en ander entertainment. Dus als jij een abonnement hebt, kan je lekker gaan bingewatchen via streamingdiensten als Prime Video, Disney+ of Videoland. Via de ingebouwde Google Chromecast is het daarnaast ook nog eens mogelijk om het scherm van smart apparaten, zoals een telefoon, tablet of laptop, te casten naar de beamer. De EH-LS300 biedt overigens ondersteuning voor Google Assistant zodat jij eenvoudig je favoriete app of content vindt en aanzet.

Wil je graag Netflix kijken? Net als bij veel andere smart beamers die draaien op Android TV ontbreekt ook bij deze Epson momenteel de juiste licentie voor Netflix. Een kleine beperking die gelukkig via een handige workaround op te lossen is. Door het aansluiten van een losse streaming oplossing, zoals een Chromecast, Apple TV of Nvidia Shield, kan je alsnog eenvoudig Netflix opstarten. Overigens beschikt de upgrade van de LS300, de Epson EpiqVision EH-LSLS500, wel over de juiste licentie voor Netflix.

Het geluid

Als er binnen jouw budget geen ruimte is voor een receiver in combinatie met een surround set of losse passieve speakers, ben je aangewezen op het geluidssysteem van de beamer. Bij moderne Ultra Short Throw smart beamers wordt gelukkig veel aandacht besteed aan de speakers. De ingebouwde speakercombinatie van de LS300 bestaat uit twee 5 Watt stereo speakers voor de hoge en midden tonen en een 10 Watt woofer voor een volle bas.

Bij het testen van het geluid hebben we onderscheid gemaakt tussen een aantal onderdelen. Zo hebben we gecheckt hoe stemgeluid in conversaties en bij zang overkomt. De twee stereo speakers zorgen in de "theater" en "TV" modus ervoor dat stemmen duidelijk te horen zijn, ook wanneer er in scènes lage achtergrond geluiden aanwezig zijn die via de woofer worden afgespeeld. Het geluid is bij zang ook mooi gebalanceerd, zeker wanneer je de geluidsmodus "studio" aanzet. Dat de Epson LS300 een beamer vol entertainment is, blijkt maar weer, want er is zelfs een speciale geluidsmodus voor karaoke! Ga je kijken naar een spannende sportwedstrijd? Dan is de "stadion" modus zeker aan te raden. En voor het luisteren naar Spotify staat er een "Concert" modus voor je klaar.

Beeldkwaliteit

Met de Epson EpiqVision LS300 projecteer je in de scherpe Full HD resolutie (1920x1080 pixels). Als je liever content bekijkt in de 4K resolutie (3840x2160 pixels), is de duurdere Epson LS500 het bekijken waard. Toch kunnen wij zeker genieten van de projectie die deze 3LCD beamer neer heeft gezet tijdens het testen. Op onderstaande foto zie je goed hoe het brede kleurenpalet van deze beamer zorgt voor een kleurrijke en levendige projectie. In verlichte ruimtes komen de kleuren bij 3LCD beamers vaak minder flets over dan bij DLP beamers met eenzelfde lichtopbrengst. Hieronder gaan wij verder in op de helderheid van de LS300. Als je de beamer alleen in een donkere ruimte gaat gebruiken, kan een DLP beamer in sommige gevallen mooiere kleuren geven.

Wij hebben de LS300 getest op een Edge 4K ALR Series projectiescherm van iVisions in onze verlichte demoruimte. Dit speciale ALR scherm is de perfecte optie voor Ultra Short Throw projecties, omdat de speciale structuur van het doek ervoor zorgt dat het licht van de projectie naar jou als kijker wordt gestuurd en ongewenst omgevingslicht deels wordt weggekaatst.

Helderheid

De Epson LS300 is geschikt voor projecties in een lichte ruimte, want diens laserdiode heeft een helderheid van 3.600 ANSI Lumen. Lasers gaan meestal langer mee dan de levensduur van de gemiddelde beamerlamp, waardoor je met een laser beamer een even duurzame optie hebt als de moderne televisie. Zo gaat de laser van de LS300 wel 20.000 uur mee! De hoge lichtopbrengst zorgt ervoor dat je met deze Ultra Short Throw beamer tot 2,60 meter breed kan projecteren als je de ruimte verduistert en tot 2,30 meter breed kan gaan in een verlichte woonkamer. De hoge helderheid is belangrijk als je ook overdag naar een levendige projectie wilt kijken. Het is daarom ook belangrijk om te kijken hoeveel lichtopbrengst een beamer in jouw situatie nodig heeft.

Plaatsing

Ultra Short Throw beamers zijn voorzien van een speciale lens waarmee de beamer vanaf een extreem korte afstand al een grote projectie neer kan zetten. Zo kan de Epson LS300 al 2 meter breed (90") projecteren wanneer de beamer op slechts 20,7cm afstand van de muur verwijderd staat. Voor de maximale projectie van 120" (266cm breed) hoeft er maar 38,7cm ruimte tussen de beamer en het projectie oppervlak te zijn. Bekijk altijd van tevoren goed waar de beamer moet komen te staan of hangen om tot jouw gewenste projectie breedte te komen. Dus zorg in dit geval dat jouw tv meubel diep genoeg is.

Het complete pakket

Kortom, met de Epson EH-LS300 haal je een allround beamer in huis voor projecties in een verlichte ruimte. De smart functies bieden jou met enkele klikken een wereld aan entertainment en de ingebouwde speakercombinatie zorgt ervoor dat je niet per se een externe geluidsset nodig hebt om te kunnen genieten van films, series of muziek. Dankzij het strakke design en de handige UST lens kan deze beamer mooi integreren in jouw interieur vanaf het tv meubel. Mocht jij nou nog vragen hebben over deze beamer of zoek je advies bij het samenstellen van een home cinema opstelling, neem dan contact op met onze beamer specialisten. Zij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze.

Volg TheNextShop ook op Social Media

AV oplossingen koop jij bij TheNextShop!

Voor al jouw AV oplossingen ben je bij TheNextShop aan het juiste adres! Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide uitleg voor het kiezen van de ideale beameropstelling of het juiste display, onze experts denken graag met jou mee. Bestel online en haal jouw artikel af in onze showroom of laat het gratis binnen enkele dagen thuis bezorgen. Heb jij uitgebreid advies nodig of heb je hulp nodig bij de installatie? Onze experts en installatieservice staan dagelijks voor jou klaar met het vinden van de beste oplossing!

5 Huren beamer ging echt prima. Voor 45 Euro een weekend. Bij retour brengen ook geen problemen. Maar retour pinnen kennen ze daar blijkbaar niet en ik moest 2 weken wachten en...
J., Ijsselstein 23-4-2024
10 Super bedrijf, niet goed, kan het terug, krijg je wat je wel nodig heb!
Raymond, Hoogkarspel 7-4-2024
10 We zijn een namiddag op bezoek geweest en aangenaam ontvangen. Hebben ter plaatse enkele toestellen kunnen vergelijken en onze keuze gemaakt. Kort daarna offerte ontvangen...
Marc, Antwerpen 3-4-2024
9 Het product dat ik nodig had heb ik op een eenvoudige manier via hun website kunnen bestellen. De communicatie die daarop volgde was zeer informatief en stelde ons gerust. Een...
Dirk de mesmaecker, W 27-3-2024
10 Ik ken TheNextShop nu 6 jaar en heb daar nu mijn 2e projectiescherm gekocht omdat ik een andere soort wilde hebben. Ik vind het een fijne winkel die ook de tijd voor je nemen...
Sebastiaan van soest, Driebergen-rijsenburg 23-3-2024
10 Goed advies, netjes geholpen.
Edward grashuis, Enschede 9-3-2024
10 Deel niet geleverd (scherm) en dat werd door de verzendende partij niet gemeld. Wel later een bericht dat het betreffende deel vandaag geleverd wordt en tussendoor een vraag...
Rob, Woudsend 5-3-2024
9 Ik ben uitgegaan van de deskundigheid van de specialisten. Zowel in keuze van de beamer (Epson/Optoma) als in de keuze van het projectiescherm. Het advies was prima. Heel...
Roy, Breda 4-3-2024
10 2e keer dat ik iets bestel sinds een paar jaar, en al 2x snel en vlot geleverd. Voor al mijn toekomstige beamerartikelen weet ik waar ik moet zijn.
Michael, Brussel 19-2-2024
6 Ben onlangs voor advies over een beamer in de showroom geweest. Goed geholpen en bruikbaar advies gehad van een van de (vele) medewerkers. N.a.l. van het advies op vrijdag een...
Paul, Castelre 16-2-2024
-

Winkelmandje

Beamerbundel

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen